menu-icon menu-icon
Domov

Az Internet Banking biztonságos használata

A banki szolgáltatások – főként az Internet Banking – biztonságos használata érdekében az OTP Banka Slovensko egy sor biztonsági intézkedést vezetett be. Ennek a szolgáltatásnak a biztonsága azonban nagy mértékben múlik az ügyféloldali számítógépek biztosításán és az ügyfelek viselkedésén is.

Javaslataink ügyfeleinknek

Mik a lehetséges fenyegetések?

Az utóbbi időben elterjedtek azok a támadások, melyek során meg akarják szerezni a banki ügyfelektől személyi adataikat, illetve hozzáférési kódjaikat (jelszó, PIN, bankkártyák száma, stb.). A támadók ezeket az adatokat pl. a bank nevében küldött e-mail üzenetek segítségével próbálják megszerezni, vagy az ügyfelek átirányításával egy hamis weboldalra, amely első pillantásra megegyezik a bank weboldalával, és amely a belépési adatok megadását kéri.

Hogyan járjunk el biztonságosan?

A biztonság lehető legmagasabb fokozatának elérése érdekében ügyfeleinknek javasoljuk a következő alapelvek betartását:

 • az Internet segítségével használt elektronikus banki szolgáltatások igénybevétele céljából olyan kommunikációs berendezést használjanak, melyre rendszeresen aktualizált adatbázissal rendelkező antivírus-programot (védelmet nyújt a vírusok, káros kódok, valamint a „trójai faló“ és hasonlók ellen) és Tűzfalat telepítettek (többek között védelmet nyújt az internetes környezetből történő jogosulatlan belépés ellen is),
 • használják az antispyware és az antiadware applikációkat,
 • alkalmazzák a használatos operációs rendszer és webes böngésző frissítéseit és biztonsági foltjait
 • az internetes böngésző biztonságát lehetőség szerint a legmagasabb szintre állítsák be,
 • biztonsági elemeket és konfigurációjukat szakszerűen válasszák meg és végezzék el,
 • az elektronikus banki rendszerbe ne lépjenek be nyilvános felhasználói pontokról, mint pl. internetes kávéházak, nyilvános, nem biztosított hálózatok, ismeretlen számítógépek és hasonlók,
 • ne nyissanak meg weboldalakat a hivatkozásokra való kattintással, melyeket a bank nevében e-mail üzenetekben küldtek, és ne adják meg személyi adataikat elektronikus postán (e-mailben) vagy telefonon. A bank sohasem szólítja meg ügyfeleit ilyen formában és nem kér tőlük belépési adatokat,
 • ne nyissák meg a nem kívánt elektronikus posta mellékleteit,
 • ne telepítsenek nem kívánt szoftvert weboldalakról vagy elektronikus úton (e-mailben) küldött postából,
 • védjék belépési adataikat és hozzáférési eszközeiket a visszaéléstől,
 • az internet banking használatakor még a lekért belépő adatok kitöltése előtt (PID és jelszó) győződjenek meg arról, hogy a kommunikáció valóban az ügyfél kommunikációs berendezése és a bank szervere között folyik, mégpedig a böngészőben feltüntetett cím ellenőrzésével, amely a következő: https://otpdirekt.otpbanka.sk, valamint a Verisign OTP Banka Slovensko, a.s. számára készült tanúsítvány ellenőrzésével (dupla kattintás a böngésző alján lévő függőlakatra). Abban az esetben, ha a cím eltér az említett címtől vagy a tanúsítvány érvénytelen, vagy pedig ezt az OTP Banka Slovensko, a.s. részére nem a Verisign adta ki, a kapcsolatot azonnal szakítsa meg.

A leggyakrabban használt internetes böngészők

 • Internet Explorer

 • Mozilla Firefox

 • Google Chrome

Dôležité

A bank az ügyfelektől soha nem kéri belépő adataikat, illetve egyidejűleg több azonosító és hitelesítő adatot (pl. több mező a GRID kártyáról egyetlen tranzakció hitelesítésekor).

Lépjen velünk kapcsolatba

Ha fennáll az adatokkal való visszaélés gyanúja, ezt a tényt haladéktalanul jelentsék a bankban (bármelyik fiókban vagy a Call Centrumon keresztül a 0850 111 222-es telefonszámon (külföldről +421 2 5720 5080). A bank zárolja és érvényteleníti valamennyi belépő adatot és biztonsági eszközt. Az eset vizsgálatát követően új biztonsági eszközöket bocsát az ügyfél rendelkezésére.

SCROLL TO TOP